Wat valt er allemaal te beleven tijdens een dagje Volendam

Als je plannen hebt voor een dagje Volendam dan zijn er vele mogelijkheden om dingen te doen. Je kan er uiteraard voor kiezen om op je eigen, dooie gemakje rond te snuffelen en Volendam te ontdekken. Je kunt een lekkere kop koffie met gebak pakken of een lunch of diner ergens eten. Als je liever kiest voor een rondleiding, een museum bezoekt of de omgeving verkent met een elektrische scooter of fiets dan zijn hier ook voldoende mogelijkheden voor. Als je graag zelf rondsnuffelt dan is een speurtocht ideaal om de onbekende en mooiste plekjes van Volendam te ontdekken. Dit is ook erg leuk voor een dagje Volendam met de kinderen. Vergeet niet om een leuke foto te schieten in de typische Volendamse klederdracht!

Andere bezoeken die de moeite waard zijn in Volendam

Andere mogelijkheden voor je dagje Volendam zijn onder andere om de lokale bierbrouwerij, de escape room, het palingsound museum of de palingrokerij te bezoeken. Bij de bierbrouwerij kan je kiezen voor een rondleiding door de meesterbrouwers zelf, en krijg je na afloop drie proefglaasjes waar je de smaken in zal leren te herkennen door de uitleg van een brouwmeester. Zoals je misschien wel weet staat Volendam bekend om zijn diverse zangers en zangeressen. Het is dan ook de moeite waard om het palingsound museum te bezoeken tijdens je dagje Volendam. Je vindt hier een overzicht terug van 100 jaar muziekgeschiedenis in Volendam. Je krijgt zo een beeld van de oorsprong van de muziek door middel van een speurtocht naar dit karakteristieke geluid. De naam palingsound is verzonnen door de discjockey Joost den Draaijer. De naam van het museum is hierop gebaseerd, mede door de palingvisserij en palingrokerij waar Volendam om bekend staat.

Een rondleiding met gids en bezoek aan de palingrokerij

Als je Volendam van binnen en buiten wilt leren kennen dan is een rondleiding met gids aan te raden. De gids kent alle ins en outs van het authentieke vissersdorp en vertelt je tijdens je dagje Volendam graag alle bijzonderheden over dit stadje. Hij is uiteraard ook op de hoogte van alle beroemdheden die hier vandaan komen en kan ook daarover al je vragen beantwoorden. Het is leuk om deze rondleiding te combineren met een bezoek aan de palingrokerij. Hier kan je een demonstratie bijwonen waar je ziet hoe al veertig jaar lang op dezelfde manier paling gerookt wordt. Uiteraard kan je tijdens een dagje Volendam ook een hapje proeven van deze lekkere gerookte paling.

De omgeving van Volendam

Als je nog tijd over hebt tijdens een dagje Volendam dan zou het zonde zijn om de omgeving van Volendam niet te bezoeken. Je kan bijvoorbeeld naar de dijken in Monnickendam met de elektrische scooter of als je wat sportiever bent aangelegd dan kan je kiezen voor een elektrische fiets. Je kan ook met een boot naar het schiereiland Marken in het Markermeer. Marken is een eeuwenoud, authentiek dorp, net zoals Volendam, en over de eeuwen waren ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast het Markermeer kan je de Gouwzee bewonderen vanaf het water. Je kan ook je elektrische scooter of elektrische fiets mee aan boord nemen als je met de ferry gaat. Genoeg opties voor een dagje Volendam, welke kies jij?

Author: admin