Iedereen die in Nederland woont en een auto bezit is verplicht een verzekering af te sluiten

Wanneer je in Nederland een nieuwe of tweedehands auto aanschaft en deze op jouw naam laat schrijven, dan ben je verplicht om direct een autoverzekering af te sluiten. Ook als de auto nog helemaal niet op de openbare weg rijdt. Sluit je geen autoverzekering af, dan ziet de RDW dit via een speciaal systeem en ontvang je een flinke boete. Welke autoverzekering je afsluit en welke dekking je daarvoor uitkiest mag je zelf weten. De goedkoopste en simpelste dekking is de WA autoverzekering.

Welke autoverzekering past bij mij?

Om erachter te kunnen komen welke autoverzekeraar het beste bij jou past en daarbij ook nog het voordeligst is dien je een paar stappen te doorlopen. Met de handige vergelijker kun je maar liefst 28 autoverzekeringen vergelijken op Autoverzekering.nl. Je hebt hier maar enkele minuten voor nodig, terwijl het je wel honderden euro’s op jaarbasis kan schelen. Vergelijken loont dus! Tijdens het vergelijken ontvang je direct advies over welke dekking de beste keuze is voor jouw auto. Een gloednieuwe auto wordt meestal All Risk verzekerd, een auto tussen de 5 en 10 jaar oud WA Casco en een auto die ouder is dan 10 jaar WA. Daarnaast zie je na het invullen van de vergelijker meteen hoe goed een verzekeraar scoort op polisvoorwaarden in vergelijking met andere verzekeraars.

Een autoverzekering afsluiten is maatwerk

Om een premie te berekenen kijken autoverzekeraars naar de zogenoemde risicofactoren. Een jonge bestuurder met weinig rijervaring heeft meer kans op een ongeluk, althans zo beredeneert men. Een grote snelle auto heeft ook meer kans op dure schade dan een klein en goedkoop stadsautootje. Door het bepalen van deze risicofactoren wordt het afsluiten van een autoverzekering maatwerk. Jouw premie is anders dan die van je buurman als jullie dezelfde autoverzekeraar benaderen. Daarbij hanteren alle autoverzekeraars ook nog eens andere voorwaarden. Je begrijpt dat het op deze manier lastig wordt om zelfstandig alle voor en nadelen te vergelijken en zo de voordeligste en meest passende autoverzekering uit te zoeken. Dit gaat je uren al dan niet dagen kosten. Gelukkig doet de vergelijker dit voor jou in enkele minuten.

Nu vergelijken maar over een paar jaar weer!

Wanneer je momenteel de vergelijker invult komt de voor jou beste autoverzekeraar op dit moment bovenaan te staan. Dat kan bijvoorbeeld Inshared zijn, maar over een aantal jaren is je situatie wellicht veranderd. Je bent een aantal jaren ouder geworden, je auto vermoedelijk ook of je hebt inmiddels een andere gekocht. Je hebt meer of misschien wel minder schadevrije jaren opgebouwd en je bent verhuisd naar een rustigere omgeving. Dit zijn allemaal veranderde risicofactoren. Het kan dus heel goed zijn dat wanneer je over enkele jaren nogmaals de vergelijker invult, er een hele andere autoverzekering bovenaan komt te staan als beste en goedkoopste partij. Vergelijken loont altijd, doe het dus elk jaar of om de paar jaar!

Author: admin