Aandachtspunten bij het kiezen van de juiste zorgverzekering

In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat de Nederlandse burger nooit hoeft te kiezen tussen zijn gezondheid en zijn portemonnee. Zorg is namelijk duurder als de meeste mensen denken, maar de overheid vindt dat iedereen gewoon recht heeft op de juiste zorg. Echter moet je dus wel een maandelijkse premie aan jouw zorgverzekeraar betalen. Deze vaste lasten wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden en daarom is het belangrijk dat je de juiste zorgverzekering kiest. In dit artikel bespreek ik wat aandachtspunten waar je op moet letten wanneer je de zorgverzekering gaat kiezen.

Hoogte eigen risico

De overheid heeft een minimum eigen risico vastgesteld, maar je kan ervoor kiezen om dit eigen risico te verhogen zodat je maandelijkse premie naar beneden zal gaan. Het is belangrijk om goed te kijken hoeveel geld je “kwijt” kan raken wanneer je een ongeval krijgt voordat je de beslissing maakt om een enorm hoog eigen risico te nemen.

Wijzigingen

Elk jaar wijzigt er veel als het gaat om zorgverzekeringen. De overheid maakt bijvoorbeeld nieuwe regels, maar jouw zorgverzekeraar kan zijn premie en voorwaardes ook veranderen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld meer geld betalen als het jaar ervoor. Kijk dus goed welke wijzigingen dit jaar gebeuren om zeker te zijn dat je niks mist.

Wees snel

Ten slotte is het belangrijk dat je voor 31 december kijkt of je wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een zorgverzekering bij een andere verzekeraar kan in sommige gevallen enorm veel geld besparen. Om te kijken of je geld kan besparen moet je jouw zorgverzekering vergelijken. Dit kan gelukkig enorm snel via een zorgvergelijker online. Wanneer je besluit niet over te stappen, zal je nog een kalenderjaar vast zitten aan je huidige verzekering.

Author: admin