3 tips voor het kopen van een schoenenkast

Het laten rondslingeren van schoenen blijkt in de praktijk één van de belangrijkste frustraties te zijn van mensen in hun woning. Dat is ook logisch, want het oogt niet netjes en bovendien is het zomaar mogelijk dat er stof en vuil in je schoenen terecht komt. Om deze frustratie de wereld uit te helpen kiezen steeds meer mensen er bewust voor om een schoenenkast te kopen voor in hun woning. Het bestellen van een kast kan overigens gebeuren in tal van verschillende vormen. Zo kan je kiezen voor een besloten exemplaar, maar is het ook mogelijk om te opteren voor een open variant. In ieder geval, bij het kopen van schoenenkasten kun je steeds rekening houden met de onderstaande drie tips!

            1.) Kies je voor een schoenenkast of een schoenenrek?

De eerste keuze die je voor jezelf zal moeten maken op het ogenblik dat je van plan bent om een kast te bestellen is of je daarbij wenst te kiezen voor een open of voor een gesloten exemplaar. Eigenlijk is er bij een open exemplaar geen sprake van een schoenenkast, maar wel van een schoenenrek. Op zich kan ook een dergelijke optie een interessante keuze zijn. Het enige verschil daarbij is wel dat de schoenen natuurlijk open en bloot staan. Dit is net iets minder netjes en bovendien is het ook zo dat ze nog steeds stof en vuil kunnen opvangen. Het is mede omwille van deze reden dat de meeste mensen uiteindelijk toch opteren voor het kopen van een schoenenkast die volledig kan worden afgesloten.

            2.) Waar ga je de kast plaatsen?

Een belangrijk aandachtspunt met betrekking tot het kopen van een kast om je schoenen in op te bergen heeft betrekking tot de plaats waar je deze gaat voorzien. Het is namelijk zo dat er door de jaren heen speciale design schoenenkasten op de markt zijn verschenen. Deze kasten zien er natuurlijk geweldig mooi uit, maar zijn ook duurder in aankoop. Ben je van plan om je kast ergens in de garage te plaatsen? Dan zal je wellicht willen opteren voor het aanschaffen van een standaard exemplaar welke net wat voordeliger is. Ga je de schoenenkast echter in bijvoorbeeld de inkomsthal plaatsen? Dan zal je wellicht toch willen opteren voor een design exemplaar zodat ze geen afbreuk doet aan de uitstraling van je hal.

            3.) Hoeveel schoenen wil je in de schoenenkast kunnen opbergen?

De derde en meteen ook laatste tip van deze pagina heeft betrekking tot het aantal schoenen dat je in de kast wenst op te bergen. Dit is een belangrijk punt om bij stil te blijven staan, want er zijn op de markt ongelofelijk veel verschillende soorten schoenenkasten in de meest uiteenlopende formaten terug te vinden. Waar je vooral rekening mee moet houden bij het bepalen van de capaciteit van je kast heeft betrekking tot de hoogte waar de kast over komt te beschikken. Niet zelden is het namelijk zo dat mensen ervoor kiezen om hun schoenenkast onder iets te plaatsen in bijvoorbeeld de inkom of de garage. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je dus zeker rekening willen houden met het formaat van je kast.

Vind jouw meubels tussen meer dan 10.000 meubels bij Furnea!

Author: admin